contact CV

Henriëtte P. A. Kat, Jet Kat, werd geboren in 1948 in Amsterdam.

Zij bezoekt het Gymnasium Felisenum in Velsen en studeert o.a. Musiocologie aan de UVA in Amsterdam. Tevens maakt zij de Pedagogische Academie af..

Van 1978 tot 1995 woont zij in Parijs als eigenaar van het decoratie atelier Tafari in het 20e arrondissement. Zij krijgt 2 zoons. Haar atelier wordt internationaal leverancier van vele ambassades en de koninklijke families van Saoedie Arabië, de Golfstaten en Nederland.

Na haar terugkeer in Nederland werkt zij op de Franse Kamer van Koophandel en begint te componeren. Zij brengt 3 CD ’s uit bij het label Musearecords in Frankrijk met symfonische synthesizer muziek.

Tevens werkt zij aan de kindersite toverklank.nl , waar allerlei kinderproducties op verschijnen, video’tjes, muziek, gedichten en verhalen.

In 2007 begint zij te schilderen. Haar werk bestaat uit verschillende periodes en ontwikkelt zich van abstract, wat zij de wereld vóór de schepping noemt, via heel verschillende stijlen naar concreet in de uitbeelding van Krantenfoto’s. Samengevat in de video “A world coming into being

Tussen 2016 en 2018 levert zij vier Neons aan de stad Amsterdam met de ‘formule voor vrede en verdraagzaamheid’: 1 u = u all.

Momenteel werkt zij in Amsterdam en Bergen aan Zee

email: hettykat@gmail.com

Het Moment olieverf op doek 2.20 x 5.00 meter.